Restyling woning

Restyling woning

Beste lezers en lezeressen,

in mijn nieuwe blog vertel ik over een woning die ik in de zomerperiode heb gerestyled.

 

De bewoners van dit huis waren niet tevreden over de inrichting, de laminaatvloer, de meubels en de kleuren. Eigenlijk wilde men een nieuwe vloer uitzoeken en vroegen mij hiervoor vrijblijvend advies. Toen ik de woning bezocht viel me op dat er mooie meubels waren, een oude donkere eiken staande klok aanwezig was (een erfstuk wat niet weg mocht), maar wat me ook opviel was dat er veel verschillende, niet op elkaar afgestemde kleuren werden gebruikt. Ook was het huis ingericht met verschillende stijlen meubels in verschillende houtsoorten. De vloer vond ik wel mooi en zou wat mij betreft kunnen blijven liggen.

Samenvattend: er was heel veel bruikbaar meubilair, wat door er een andere kleur op aan te brengen beter in harmonie in de woning zou passen. Ik heb samen met de bewoners gekeken naar de spullen die beslist niet weg mochten (of niet geschilderd mochten worden). Sommige stukken hebben weer gebruikt en als uitgangspunt genomen voor de hele nieuwe stijl, die uiteraard wel in de stoere landelijke stijl van 2014 moesten passen.

Tafels, zoals hieronder zijn geschuurd en geschilderd of met een loogbeits behandeld.

IMG_0328

In de serre stond de bank voor de ramen, waardoor het uitzicht naar de prachtige tuin werd geblokkeerd. De televisie hing aan de wand op een donkere beugel wat meteen opviel als je de serre in kwam. De ruimte leek op een pijpenla, de fauteuils stonden in de weg bij het binnengaan van de serre.

fokje 233

Wat heb ik gedaan om de ruimte groter en gezelliger te maken:

Allereerst de bank naar de achterwand verplaatst en naast de bank twee kastjes gezet, die ik geschilderd heb met Mia Colore kalkverf in de kleur White Cloud (en afgewerkt met een doorzichtige wax). Op de twee kastjes hebben we nieuwe grote lampen gekocht.

fokje 347

De blankhouten salontafel heb ik gewhitewashed met een erg verdunde krijtverf (White Cloud), zodat de houtnerf bewaard bleef en in de kleur van de kastjes , voor een rustige uitstraling. Het blankhouten televisiekastje komt later te vervallen, dit was even een tijdelijke oplossing.

De wanden heb ik geschilderd met Mia Colore kalkverf, kleur White Cloud (dezelfde kleur als de kastjes), voor het gedeelte waar de televisie op de wand wordt gemonteerd heb ik gekozen voor Mia Colore kalkverf, kleur Walled Enclave (heel donker bruin/antraciet), met de bedoeling dat de TV wegvalt tegen de wand.

fokje 346 fokje 353

fokje 338

Het wachten was nog op de levering van de nieuwe fauteuils, die in de kleur antraciet zijn besteld. De vitrages zijn verwijderd, alleen de overgordijnen hebben we laten hangen, deze passen heel goed bij de nieuwe kleuren en sfeer.

Door het hergebruiken van de kastjes (voormalige nachtkastjes) en de salontafel en deze in dezelfde kleur te schilderen, is een heel mooi rustig geheel ontstaan. Bij de keuze van de kleuren hebben we de bank en de bestaande fauteuil als uitgangspunt genomen.

Zie hieronder het resultaat:

fokje 525

Daarna hebben we de woonkeuken onder handen genomen:

de wand tussen de eetkamer en de keuken is geschilderd met kalkverf in een grijze kleur voor een stoere landelijke uitstraling.

fokje 337 fokje 336

fokje 343

De andere wanden waren al geschilderd in een RAL witte kleur 9010, deze hebben we zo gelaten. En omdat de kalkverf zo zuinig in gebruik is, konden we het halletje er ook nog helemaal mee schilderen.

De bestaande teakhouten eettafel en de teakhouten sidetable heb ik geschilderd met loogbeits van Esatto in de kleur “gebrande eik”. Hierdoor kregen deze meubels nagenoeg dezelfde kleur als de oude eiken staande klok en een oud theekastje.

Met de loogbeits krijgen de meubels wel een stoere landelijke uitstraling, helemaal van deze tijd!

De eetkamerstoel zoals deze was:

fokje 227

De stoel is zo gelaten, alleen de zittingen van de eetkamerstoelen zijn bekleed met een linnen stof uit de collectie van Hoffz en passen nu heel goed bij het  geheel.

fokje 524 fokje 523

Daarbij nog nieuwe stoere verlichting boven de eettafel, designlampen in betonlook. Gekocht bij Carla van Esatto.

Niet op deze foto’s nog te zien, maar de bestaande linnen overgordijnen zijn weer opgehangen, die zorgen voor een warme sfeer in de ruimte en passen uitstekend bij de nieuwe stijl.

Met deze metamorfose is het hele woongedeelte ingericht in één stijl en zijn de natuurlijke, rustige kleuren in de eetkamer en de aansluitende serre zo op elkaar afgestemd, dat alles in harmonie is.

Een leuk detail zijn de groene wijnflessen op de sidetable. Deze stonden in de schuur, nauwelijks vindbaar. We hebben ze schoongemaakt en zijn bij het strand op zoek gegaan naar decoratieve takken.

Onderstaande tafel hoorde nog bij de nachtkastjes, ook deze tafel heb ik in de Mia Colore kalkverf geschilderd en in de eetkamer gezet. De bestaande vazen heb ik als groepje bij elkaar gezet en past nu helemaal in het geheel.

Zowel de bewoners als ik zijn erg tevreden met het resultaat.

fokje 345

Met dank aan Carla van Esatto voor het leveren van de verf, de prachtige lampen en de stof voor het bekleden van de eetkamerstoelen.

Wil je ook een make-over van je woning en waarbij je het liefst gebruik wilt maken van je oude meubels, maar weet je niet waar je moet beginnen, neem dan vrijblijvend contact met me op via info@hip-home.nl.

 

Groetjes, Fokje.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.