Afrikaanse sfeer in hotel Baobab, Gran Canaria

Afrikaanse sfeer in hotel Baobab, Gran Canaria

Eén van mijn hobby’s is het boeken en bezoeken van exclusieve hotels in Nederland en Europa. Ik ben dol op het bezoeken van de meest bijzondere hotels en resorts in Europa en (misschien later nog eens) daarbuiten. Het ervaren van de gedachtegang van een architect, de wijze waarop gebouwd en ingericht is en de sfeer proeven is voor mij net zoals het bezoeken van een museum of een mooi kasteel. Ik kan hier intens van genieten. Graag deel ik deze ervaringen met mijn bloglezers.

Hieronder een speciaal hotel/ resort op Gran Canaria:

trouwjurk 063

Beste lezers en lezeressen,

vandaag een blog over mijn vakantie in het luxe hotel Baobab op Gran Canaria. In augustus 2014 heb ik op het laatste moment nog een vakantie geboekt. Het weer in Nederland was net in mijn vakantieweken slecht en een vakantie in Nederland zag ik op het laatste moment dus niet zitten. Wat doe je dan, dan ga je op internet op zoek naar een vakantie in een zonniger oord. Na een tijdje gezocht te hebben kwam ik via Neckermann reizen op dit prachtige hotel.  Zoals je ziet is dit hotel geheel in Afrikaanse sfeer gebouwd en ingericht. Om je te laten genieten van dit fantastisch en imposant hotel, heb ik verschillende foto’s gemaakt van het interieur en de gebouwen. Aan elk detail is gedacht, zowel in de gebouwen als in het park rondom het hotel.

De eerste, bovenstaande foto is gemaakt in de bar, loungeruimte. Hier trad elke avond een Afrikaanse band op.

trouwjurk 053 trouwjurk 054

In de hallen tegenover de liften staan op iedere etage tafels voorzien van een oud houten blad, al dan niet met houten schalen, vazen gedecoreerd.

trouwjurk 100

Ook staan op verschillende plaatsen in de hallen en gangen bijzondere fauteuils, hieronder een paar voorbeelden:

trouwjurk 089 trouwjurk 099 trouwjurk 116

Maar de ingang van het hotel is Amazing! Zo groot en imposant heb ik het nog nergens gezien. Overal staan “wilde dieren” in de tuinen en hoor je geluiden uit de Afrikaanse jungle. Het is een “waar avontuur” als je van je hotelkamer naar het restaurant loopt.

trouwjurk 055 trouwjurk 069 trouwjurk 070

En mocht je een suite willen reserveren, dan ziet je entree er zo uit:

trouwjurk 042

Ook is er geen zitje hetzelfde in de restaurants en bars die het hotel rijk is, hieronder een paar foto’s van leuke zitjes die ook weer helemaal in Afrikaanse sfeer zijn uitgezocht.

trouwjurk 066 trouwjurk 065 trouwjurk 064 trouwjurk 061

Wij hebben erg genoten van dit resort, ondanks dat het een heel groot hotel was, 8 zwembaden etc. merk je niks van deze omvang.

Eerder zijn we een paar keer geweest naar het luxe hotel The Vine op Madeira. Dit hotel is geheel in de sfeer van druiven, ook heel speciaal en exclusief ingericht. Hotel Baobab deed me hier wel aan denken, ik zal nog eens uitzoeken of dezelfde interieurarchitect deze beide hotels heeft ingericht….. het zou me niks verbazen!

Over hotel The Vine zal ik later ook een blog gaan schrijven en een paar mooie foto’s toevoegen, dus blijf mijn website volgen voor nog meer mooie foto’s en exclusieve vakantiebestemmingen.

Dank je voor lezen van dit blog, graag je reactie via een mailtje naar info@hip-home.nl.

 

Groetjes, Fokje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.