Glazen vaas omgetoverd in een betonnen vaas

Glazen vaas omgetoverd in een betonnen vaas

Beste lezers van mijn blogs,

 

onlangs heb ik glazen vaas behandeld. Ik wist niet zeker of dit zou lukken , maar ik wilde graag uitproberen welke materialen je met betonlook kunt behandelen. En omdat glas ook een ” natuurproduct” is, dacht ik: dit moet vast wel lukken.

 

Ik had nog een grote hoge glazen vaas staan, die ik eigenlijk toch niet meer zo mooi vond in mijn interieur en ik dacht ” als het niet lukt, is het nog niet erg”.

Omdat de vaas glad is, heb ik deze eerst behandeld met muurvuller om de buitenkant wat ruwer te krijgen, zodat het niet meer zo glad leek.

IMG_6119

Dit heb ik met de handen aangebracht, omdat het met de kwast niet echt wou lukken. De vaas is immers glad en de muurvuller wilde eerst niet hechten. Nadat de eerste laag was gedroogd, heb ik de volgende dag een extra laag aangebracht op de plekken waar de muurvuller niet hechtte.

 

Nadat de muurvuller gedroogd was, heb ik de primer van de betonlook verf aangebracht op de hele vaas, zodat ik er zeker van kon zijn dat ook de betonlookverf zou hechten.

Door de primer werd de vaas mooi stroef.

Hierop heb ik de betonlookverf in de kleur ” zandsteen” aangebracht, omdat ik deze mooi bij de gordijnen vind staan.

 

IMG_6151

Het resultaat is prima geworden! Daar ben ik erg blij mee, want nu kan ik op zoek naar een “oude kruik- model” van glas of hout en weet dat ik daar ook een hele mooie oude kruik van kan maken met de betonlookverf van Esatto!

Met Kerst heb ik lichtjes in de vaas gedaan. De vaas staat erg leuk bij de oude gepimpte deur en de linnenlook gordijnen.

De Kerst is inmiddels voorbij en zal ik vanmiddag rozebotteltakken knippen en daar de vaas mee vullen.

Weer een leuk projectje afgerond!

 

Groetjes,Fokje

 

2 comments

  • Als je muurvuller hebt gebruikt moet je de pot dan ook nog behandelen met primer voordat je de betonverf aanbrengt?

  • Het hoeft niet, want de pot is dan stroef en ruw, ik heb het wel gedaan, omdat de primer ook korrelig is en de restjes opvult voor een goede hechting.
    Maar als je de muurvuller voldoende hebt aangebracht denk ik dat dat wel kan.

    Vr. groet,
    Fokje

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.