Kerst in stoere, sobere sfeer

Kerst in stoere, sobere sfeer

Beste volgers van mijn blogs,

 

het is nu in december de tijd voor gezelligheid, kaarsjes aan, houtkachel of de open haard aan en veel warme kussens, plaids en sobere accessoires. De huizen en winkels zijn weer gezellig verlicht en overal kun je weer volop kerstspullen kopen.

Omdat een sobere sfeer niet aansluit bij een uitbundige en glinsterende kerstversiering, heb ik de sfeer in mijn huis snel en gemakkelijk aangepast met een paar mooie kerstballen, takken en een echte kerstboom versierd met kerstballen en versiering van natuurlijke materialen. Het hoeft allemaal niet zo uitbundig bij deze woonstijl.

In dit blog geef ik een paar voorbeelden hoe ik in mijn huis snel een kerstsfeer heb gemaakt, zonder veel kosten, maar toch gezellig.Kerstfotos 2014 047

Ik had nog een mooie schaal in huis, hieronder een elanden”tak”, een paar mooie kerstballen van Hoffz, aangevuld met een paar takjes uit de kerstboom. Zo heb je snel een mooie sobere schaal op tafel, die bij de sobere (kerst) sfeer past. Leuk geworden toch?

 

Voor het uitzoeken van mooie en speciale kerstaccessoires ben ik met een vriendin gezellig een dagje naar Esatto geweest. Het waren speciale sfeerdagen bij Esatto, dus konden we heerlijk op ons gemak onder het genot van een kop koffie en zelfgebakken apfelstrudel in een sfeervolle winkel mooie spullen uitzoeken. Alles was prachtig gestyled in de winkel, dus ideeën genoeg opgedaan.

In dit blog laat ik je straks meegenieten van de heerlijke sfeer bij Esatto. Allemaal leuke ideeën!

Maar eerst een paar voorbeelden die ik thuis heb gemaakt ;))

Kerstfotos 2014 054

Met een restje kalkverf heb ik een houten dienblaadje en een oude knop van een gordijnroede geschilderd. Hierin een toefje van gedroogde eucalyptustakken en een gedroogd dadeltakje en mijn decoratie is klaar. Ook na de Kerst kan ik dit nog even laten staan of weer hergebruiken voor een andere decoratie.

Kerstfotos 2014 058

Hierboven een sfeerplaatje met een mooi ornament van Hoffz uit de collectie “Wonen Landelijke Stijl”. Het ornament van WLS heb ik bij Esatto gekocht en kan ik ook nog versieren met een losse kerstbal. Maar omdat de schaal met geschilderde gordijnrailknoppen erbij staat, vind ik dat zelf teveel worden.

Om het geheel meer in de kerstsfeer te krijgen ga ik vanmiddag nog op zoek naar mos in het bos, hiermee wil ik het gewei nog aankleden en daar de knoppen en het kaarsje in zetten. Ik vond nog een losse afgewaaide tak van de wilde wilg in de tuin, deze heb ik er nog even tussen gestoken.

Zo kun je heel gemakkelijk een sfeerhoekje in je woonkamer creëren……

 

Kerstfotos 2014 056                  kerst1 001

Ook bij Esatto een mooi toefje meegenomen van een coniferensoort “met ballen”. Vastgemaakt met een touwtje en zelf voorzien van een geschilderde gordijnknop. Aan de deur van de kast bevestigd, het ziet er heel gezellig uit en het ruikt heerlijk!

 

En wat vind je van mijn nieuwe salontafels? Ik vind ze zelf helemaal super, ook van Hoffz uit de collectie van “Wonen Landelijke Stijl” en nu helemaal passend bij de sobere kerstsfeer. Stoer en degelijk, handgemaakt, echt prachtig!

Hierop komt mijn zelfgemaakte kerstdecoratie prima tot zijn recht…..

Kerstfotos 2014 045

De houten schaal/etagère had ik eerder al een keer in de kringloopwinkel gekocht en geschilderd met loogbeits “bottled by Esatto” in de kleur gebrande eik.

 

En dan wil ik jullie nu laten meegenieten van de warme kerstsfeer bij Esatto te Rijnsburg. Een fantastische winkel met veel bijzondere meubels en accessoires die veelal antiek en handgemaakt zijn en/of ontworpen door Carola van Hoffz.

Kerstfotos 2014 029                            Kerstfotos 2014 027

Op de houten dienbladen staan antieke koperen kannen, potten en koebellen

Alle decoratie is uniek, dat wil zeggen handgemaakt of door Carola zelf uitgezocht tijdens haar werkbezoeken in Nepal. Kijk hiervoor even op hoffz.nl…..

Kerstfotos 2014 031                            Kerstfotos 2014 038

Veel verschillende prachtige en grote spiegels, subtiel versierd met twee kerstballen van Hoffz en een toefje/ tak of een green sleve….. meer heeft het ook niet nodig voor een warme sfeer tijdens de Kerst……

De spiegels zijn voorzien van antiek spiegelglas, heel bijzonder en uniek

 

Kerstfotos 2014 033

 

Hier staan “mijn tafeltjes” nog in de winkel ;)), ook prachtig gedecoreerd met antieke houten lepels, koperen kannen, schalen.

 

Kerstfotos 2014 042

Mooie kransen om handgeblazen kaarsenhouders van Hoffz

 

Kerstfotos 2014 035

Takken van eucalyptus als decoratie

 

Zo, mijn spullen liggen bij de kassa om thuis mee aan de slag te gaan…..

Kerstfotos 2014 036

 

Hierbij wil ik iedereen gezellige en sfeervolle Kerstdagen wensen

 

Groetjes, Fokje.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.