Nieuw hotel te Lemmer ” hotel Lemmer”

Nieuw hotel te Lemmer ” hotel Lemmer”

Beste lezers,

 

vanaf 12 mei 2015 is in Lemmer een nieuw hotel geopend, waar ik ook mee mocht denken en assisteren bij de aankleding en styling van de entree en restaurant. Een prachtig en bijzonder hotel is het  geworden, vandaar dat ik een verslag met foto’s gemaakt heb voor mijn website in de categorie ” onderweg” .

IMG_5255

De entree, voorzijde van het gebouw tijdens de verbouwing.

De eigenaren van de aangrenzende hotels in Lemmer, de fam. De Vrij, namen het besluit om het naastliggende pand (een oude mastenmakerij) erbij te kopen en grondig te verbouwen tot een nieuw hotel. De ligging van de mastenmakerij is ten opzichte van de bestaande hotels zo prachtig centraal, dat alle locaties  nu grenzen aan elkaar. Door deze aankoop kon een groot centraal parkeerterrein gerealiseerd worden en kan men vanuit elk hotel naar deze nieuwe locatie waar het gezamenlijke restaurant/ eetzaal is gesitueerd.

 

IMG_5354

Achterzijde van het nieuwe hotel, waar centraal de grote parkeerplaats is gemaakt.

De entree en het restaurant/ eetzaal is in de oude stijl van de mastenmakerij zoveel als mogelijk in tact gelaten (uiteraard wel opgeknapt en geschilderd e.d. waar nodig)

IMG_5352

Vooraf aan de verbouw zijn er mooie foto’s gemaakt tijdens de nog bestaande situatie van de mastenmakerij. De foto’s zie je weer terug op verschillende plaatsen, bovenstaande foto’s bijvoorbeeld hangen aan de wand bij de entree en de balie.

 

Alle wanden zijn zoveel mogelijk in tact gelaten en hebben een stoere, industriële uitstraling, zonder dat dit storend of opvallend is. Alles past perfect in de ruimten.

De oude gereedschappen zijn bewaard en worden als decoratie gebruikt.

IMG_5348       IMG_5349

Aan mij is gevraagd of ik ideeën had voor de aankleding en ik heb enkele oude paneeldeuren geschilderd en opgeknapt, zodat ze als decoratie gebruikt kunnen worden.

IMG_5269     IMG_5350

 

Bovenstaande deuren heb ik met loogbeits ” verbrande eik”  behandeld om de oude bestaande kleur levendiger te maken en vale plekken bij te werken.

Van oude planken uit het pand hebben we prachtige broodplanken gemaakt (zie elders in mijn blogs, te koop aangeboden), eentje ervan wordt inmiddels in het hotel gebruikt voor het presenteren van de broodjes.

 

IMG_5272     IMG_5317

Hierboven de oude, gelakte paneeldeur, oorspronkelijk uit een oud toilet gehaald. De vrij/ bezet knop heb ik laten zitten, de oude houten deurknop ook en andere leuke elementen aan de deur mee geschilderd met krijtverf vanPure&Original in de kleur Polar Blue.

De deur moest eerst goed ontvet en daarna geschuurd worden, voordat je met de krijtverf aan de slag gaat.

Het resultaat is een prachtige matte, authentieke deur die nu als decoratie-element bij de centrale toiletgroepen is geplaatst, de deur is nog voorzien van authentieke metalen kledinghaken, die ik bij Esatto al een keer had aangeschaft. Op de foto zijn de haken nog niet aangebracht.

IMG_5351

De authentieke sfeer die je met krijtverf realiseert past prachtig bij de oude gemetselde wanden en de nieuwe, industriële  gevlinderde betonvloer.

IMG_5310IMG_5314

 

IMG_5307

Hierboven zie je (er zijn twee stuks) smalle oude kastdeuren die behandeld zijn met krijtverf van Pure&Original in de kleur Sea Moss (een mooie groene kleur die perfect overeenkomt met de originele oude groene kleur op de balken van het plafond op de eerste etage van het gebouw). De deuren worden als decoratie geplaatst op de eerste etage, bij de oude originele balken in de gang.

Zo bijzonder dat je deze echte oude kleur groen weer terug kan vinden in de kleuren stalenkaart van Pure&Original!

 

Hieronder de nieuwe entree van het hotel:

IMG_5353

En als laatste een kijkje in de lounge hoek van de eetzaal (restaurant).

IMG_5347

Ook hier een prachtige reusachtige foto van de oude situatie.

In de hoeken naast de bank zie je de schemerlampen gemaakt op oude balken van de mastenmakerij.

Zo vind je overal oude elementen terug in het bouwkundige en de inrichting van het pand.

 

Van de mooie inrichting van de kamers heb ik geen foto’s in dit blog, om  zelf ook verrast te kunnen zijn van dit bijzondere en luxe hotel.

De kamers zijn echt prachtig ingericht, ruime en luxe badkamers, geheel passend in de stijl van het gebouw. Er is zelfs een bruidskamer met een zeer royale badkamer (meer verklap ik niet!!).

 

Ondertussen werk ik aan nieuwe accessoires voor de aankleding die ik maak uit oude (houten) elementen, instrumenten van de mastenmakerij en deze ga gebruiken voor de aankleding in het najaar en de winter.

 

Dit bijzondere hotel is zeker de moeite waard als je een bezoek aan Friesland brengt!

 

Groetjes en tot een volgend blog, een reactie op mijn site stel ik erg op prijs.

 

Fokje van der Wal.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.