Pimpen met betonlook verf

Pimpen met betonlook verf

Aan alle lezers en pimpers onder ons,

 

in dit blog laat ik je kennismaken met het werken met Betonlook verf van l’Authentique.

 

Betonlookverf is prachtig in een stoere landelijke woonstijl, maar ook in een stoere industriële stijl en geeft bijv. uw muur, zoals de naam al doet vermoeden, een betonachtige uitstraling.

Ik had nog nooit van betonlookverf gehoord, totdat ik bij Carla van Esatto hiermee in aanraking kwam. Het blijkt inderdaad een nieuw product te zijn.

“Bottled bij Esatto” levert deze verf van l’Authentique (nou ja, het lijkt eigenlijk meer op een pasta) in kleine handige flesjes van 200 ml, net als de kalkverf.  Je kunt het lekker uitproberen op kaarsenstandaards, vazen, grote potten en andere decoratieve spullen die je wilt oppimpen in een stoere betonlook. Het hecht eigenlijk wel op alle natuurlijke en gladde materialen, zoals bijvoorbeeld hout, metaal of steen (op tegels en wanden is het ook een fantastisch product).

Hieronder zie je twee van de vijf kleuren die leverbaar zijn.

Met onderstaande kleuren ben ik aan de slag gegaan. Dit zijn de kleuren zandsteen en graniet.

Esatto.1 001

Voordat je met de betonlookverf (pasta) aan de slag kan, breng je eerst de bijbehorende primer op. Deze primer is erbij verkrijgbaar en moet je tezamen met de betonlookverf aanschaffen.

Let bij het aanschaffen van de primer op dat je hiervoor ongeveer twee keer zoveel nodig bent als de verf/ pasta.

IMG_4048

De primer is een stroeve, matte en korrelige hechtlaag. Het ruwe van de uiteindelijke betonlook is mede te danken aan de korrelige primer.

Hierboven heb ik een gladde tegel in de primer gezet. De primer moet na het aanbrengen minimaal 6 uren drogen voordat je de betonlookverf kan aanbrengen.

Het is ook een heel mooi product om op oude tegelwanden in bijvoorbeeld je toilet aan te brengen. Je krijgt dan in een kort tijdsbestek een prachtige oude, stoere betonlook. En het scheelt je een heleboel sloopwerk.

Let wel op dat de ondergrond goed vetvrij en glad moet zijn voor een goede hechting. Eerst ontvetten met Sint Marc  of Intensief Reiniger is aan te bevelen op bestaande wanden of accessoires.

pimpen 007

links een tegel met primer, rechts zandsteen en graniet aangebracht op de primer

Het resultaat op de tegels is een stoere, oude verweerde look. Ik vind het heel bijzonder geworden. Het voelt ruw aan en moet nog een tijdje uitharden voordat je het kunt reinigen.

En wat me opvalt is dat de verf/ pasta heel gemakkelijk werkt, je kunt met de kwast rechte banen trekken, maar je kunt ook kruislings werken of met een handschoen een gewolkt patroon aanbrengen.

Net als met het verven met kalkverf wordt je hier ook meteen erg enthousiast van. Iedereen kan het en het wordt zo mooi! Wat een uitvinding, echt geweldig. Ik ben meteen op zoek gegaan naar spulletjes die ik wel zou willen pimpen. Ik koos voor een paar glimmende kaarsenstandaards en zette deze in de primer. Zo klaar! Even een nachtje drogen en de volgende dag verder met de betonlookverf/ pasta.

IMG_4045

Oude stenen kandelaars voorzien van een zilveren laag

 

IMG_4046

Kandelaars voorzien van de betonlook primer

 

En kijk hier het resultaat: heel anders geworden hè?

pimpen 006

En het gaat zo snel, meteen maar een paar meer gedaan. Zo krijgen je oude spullen een tweede leven!

pimpen 046 pimpen 045

 

 

pimpen 048

 

Het voordeel is, dat je snel een heel andere look hebt in je woning, met je bestaande accessoires.

Natuurlijk kun je ook even op zoek in een kringloopwinkel voor een leuke vaas of kandelaar (of kroonluchter) als je niet meteen iets hebt wat je wilt uitproberen.

 

De betonlookverf is na 3 uren droog en na 30 dagen ook schrobvast. Dat is immers wel nodig als je tegelwanden gaat behandelen in je toilet of keuken bijvoorbeeld.

En net als de bij de kalkverf is dit product ook geheel reukloos en zijn je gebruikte (verf)materialen gemakkelijk met water te reinigen.

 

Hoeveel heb je nu nodig, mocht je enthousiast worden:

* Primer: je verbruik is per liter  6-8 m2 oppervlakte

* Betonlookverf: hiermee kun je per liter ca 16-20 m2 behandelen.

Dit is natuurlijk veel te veel als je alleen accessoires wilt gaan schilderen, vandaar dat Esatto ook kleine flesjes kan leveren van 200 ml. in vijf verschillende kleuren.

 

Als je vragen hebt of advies wilt over het werken met betonlookverf, kun je uiteraard contact met mij opnemen via de email: info@hip-home.nl.

Verf van Esatto (bottled bij Esatto) is via mij in de kleine verpakkingen verkrijgbaar, ook dan graag een mail sturen om een afspraak te maken. Je kunt de producten dan bij mij bekijken en bestellen.

 

Een reactie op de website is altijd welkom en stel ik erg op prijs.

 

Lees ook mijn andere blogs over pimpen of restylen.

 

Groetjes, Fokje.

31 comments

 • Hallo Fokje,de post is al wat ouder maar wil toch graag wat vragen.Kan deze verf met de primer ook op een tegelvloer gebruikt worden?Alvast bedankt!

  Groetjes Petra

 • Hallo Petra,
  de kalkverf is niet geschikt voor vloeren (intensief gebruik). De betonlook verf zou wel kunnen, maar moet een lange tijd uitharden en daarna gecoat worden.
  Voor tegelwanden is het wel te gebruiken, ook daarna even coaten zodat het goed af te schrobben is. Het is een ruwe afwerking.

  Succes! Fokje van der Wal.

 • Hallo Ria,

  er zijn 4 – 5 kleuren verkrijgbaar. Van beton grijs, beige, licht grijs en donker grijs.
  Verouderingsbeits en sealer is ook verkrijgbaar.
  Ik heb alleen geen winkel, ik geef advies vanuit huis (ook bij mensen thuis) en neem vanuit mijn advies de levering van verf e.d. mee. Ik bestel rechtstreeks bij Esatto of haal het daar op. Op de site van Esatto of http://www.kalkkrijtverf.nl kun je via de webshop ook rechtstreeks bestellen, alleen dan heb je de kleuren niet thuis uit kunnen zoeken.
  Thuis heb ik enkele flesjes op voorraad, de meest gangbare kleuren.

  Vr.groet, Fokje van der Wal.

 • Dank je wel Fokje voor het snelle antwoord!Wat is een goed coating als ik vragen mag en met uitharden bedoel je waarschijnlijk echt weken ?Groetjes Petra

 • hallo Joanna,
  het kan wel, maar moet daarna wel gecoat worden met matte blanke vloerlak bijvoorbeeld.
  Omdat de oppervlakte ruw is, is het wel kwetsbaar (als je wat laat vallen bijvoorbeeld).

  Vr. groet, Fokje

 • Hallo Petra,

  een matte blanke vloerlak bijvoorbeeld. De vloer wordt sterker naar mate deze langer uithard. Eerst goed ontvetten, primer aanbrengen en 8 uren laten drogen, betonlook verf aanbrengen en een paar dagen uitharden, daarna vloerlak aanbrengen en ook laten uitharden.
  Groetjes,
  Fokje.

 • Hoi Fokje,

  Bedoel je kalkverf of krijtverf in je posts? Ik heb begrepen dat er wel verschil is tussen de twee. En zijn deze verfen ook te gebruiken voor een eettafelblad?

 • Hoi Marleen, het verschil tussen krijtverf en kalkverf van Pure&Original is dat kalkverf 100% mineraal is, een vlekkerig effect geeft op de wand (omdat de tweede laag dunner wordt aangebracht). Krijtverf is een poederachtige verf op basis van krijt, ook een 100% natuurproduct. Krijtverf geeft een poederachtige uitstraling en is minder vlekkerig. Beide zijn geschikt voor de wanden, maar krijtverf wordt ook veel op meubels/ kasten toegepast.
  Vr.groet,
  Fokje.

 • Hoi Marleen,

  de verf kan ook gebruikt worden op tafelbladen, maar doen moet je na het verven wel een matte sealer of een wax aanbrengen, ivm vlekken en schoonmaken van de tafel. De sealer is ook bij P&O verkrijgbaar, dit geeft een matte afwerklaag zonder dat het poederige effect van de krijtverf verloren gaat.
  Vr.groet,
  Fokje.

 • Gisteren een brocante gipsen schouw met betonlook verf behandeld ,supergaaf geworden ,en alles is echt heel snel geleverd , top, grt imca

 • Hoi vraagje kan ik deze look ook gebruiken op een betonnenmuur in een nieuwbouw woning. Zat te denken aan de toilet. Die wordt tot 1.20 hoogte betegeld. Alvast bedankt voor je antwoord.

  Grtz miranda

 • Jazeker, betonlook wordt heel mooi en natuurlijk op een betonnen muur in een woning.
  Eerst de primer aanbrengen, daarna 1 laag betonlook.
  Succes!
  Vr.groet,
  Fokje

 • Dat kan wel, maar dan moet je wel eerst een ruwe primer aanbrengen. Mijn voorkeur zou dan zijn om de primer van de betonlookverf te gebruiken, deze is stroef en ruw.
  Ik heb het niet zelf geprobeerd om de wallprim te gebruiken.
  Het uitgangspunt is om de ondergrond stroef te krijgen, zodat de verf kan hechten.

  Vr.groet,
  Fokje

 • Hoi Fokje,

  Wij zijn er over aan het denken om een muur met l’authentique betonlook verf te behandelen. Nu is het zo dat wij hier helemaal geen ervaring mee hebben. Is het een product wat ook Door een leek als ons goed gebruikt kan worden met een mooi resultaat? Het wolken effect lijkt mij het mooist, is dit goed te doen met de bijgeleverde handschoen?

  Groetjes Githa

 • Hallo Fokje,

  Wij zijn er over aan het denken om de l’authentique betonlook verf aan te brengen op een muur. Wij vroegen ons af of dit product ook goed te gebruiken is door iemand die dit nog nooit heeft gedaan? We zijn bang dat we de muur verpesten, maar krijg ook het idee dat dit product gebruiksvriendelijk is.

  Groetjes Githa

 • Hallo Githa,

  jazeker is dit product goed te gebruiken op een wand. Eerst altijd de bijbehorende primer gebruiken en met de kwast aan brengen. een nacht goed drogen en daarna de betonpasta met een kwast aanbrengen.
  Vr.groet,
  Fokje

 • Hallo Fokje,

  Ik zit erover na te denken om een paar wandplanken te plaatsen met een beton look. Ik heb wat diy’s gezien over beton gieten, maar dat lijkt me toch iets te moeilijk.
  Zou je dit product ook kunnen gebruiken op wandplanken/hout/mdf? Of zijn andere producten meer geschikt?

  Groetjes, Tessa

 • Beste Fokje,

  Leuke post, bedankt! Ik zou mijn kunststoffen keukenwerkblad met deze verf willen schilderen. Zou dat gaan? En welke wax of sealer raad je aan om het vlekkenwerend en waterbestendig te maken? Daarnaast heb ik enkele plastic hanglampen die ik misschien een betonlook wil geven. Is deze verf hittebestendig?

  Vriendelijke groet,

  Lisa

 • Goedendag,

  Is de Esatto ook in een grotere verpakking te krijgen?
  Ik wil mijn tegels in de keuken en het toilet onder handen nemen. 200ml is niet genoeg uiteraard. Wat is de prijs van de betonlook verf en de primer? En kunnen jullie het verzenden?

  Hoor graag van jullie.

  Groeten, Elvira.

 • Goedendag,

  jazeker, de betonlook is ook in grotere verpakking te verkrijgen. Vanaf november start ik mijn woonwinkel in Lemmer, Trendlabel28. Hier is de betonlook ook verkrijgbaar.
  Ik heb nog geen webwinkel, je zou dan het beste via kalkkrijtverf.nl kunnen bestellen als je het verzonden wilt hebben. De primer kost in de kleine verpakking 200 ml 17,25. De betonlookverf kost per 100 ml 12,95. Grotere verpakkingen zijn in verhouding goedkoper. Met de kleine verpakkingen kun je ca 1 m2 behandelen.
  Vr.groet, Fokje.

 • Hallo,
  Als ik de tegels in mijn toilet ga doen; zou dan een laag primer en één laag betonverf voldoende zijn? Of moet je meerdere lagen aanbrengen?
  En nu lees ik iets over lak gebruiken naderhand… waarvoor, wanneer en wat voor?
  Groetjes, B.

 • Hallo Lisa,
  ook kunststof kan met de primer en betonlook behandeld worden, wel goed ontvetten vooraf, dan primer aanbrengen.
  Daarna kan de betonlookverf aangebracht worden. Goed laten drogen.Om de laag schrobvast te krijgen, moet deze wel ca 30 dagen goed drogen, daarna kan je het schoonmaken.
  Met vriendelijke groet,
  Fokje.

 • Hallo Tessa,
  wandplanken zijn ook goed te behandelen met de betonlook en dat wordt erg mooi! wel eerst de primer goed aanbrengen en een nacht laten drogen. daarna de betonlookverf aanbrengen en goed laten drogen.
  Het is ook te gebruiken op hout, mdf etc.
  Succes!
  Met vriendelijke groet,
  Fokje

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.